TAVASTLAND

Landskapet Tavastland ligger i hjärtat av södra Finland, bara en timmes resa med bil från HelsingforsTammerfors och Åbo. Den som vill ta sig från Helsingfors till det finska sjöområdet stannar först till i Tavastland. I området ligger tre städer och det erbjuder många olika intressanta kulturminnen och fascinerande naturmål. Tavastland går inte bara att nå med den egna bilen, utan det är också enkelt med buss eller tåg.

För både nya och återkommande besökare väntar här otaliga spännande upplevelser och roliga event, en fängslande historia och en del intressanta överraskningar. Sevärdheterna i området ligger bara ett stenkast från varandra så det går utmärkt att utforska Tavastland på egen hand.

Det är bara att dyka ner i den traditionsrika historien, den idylliska naturen och utnyttja det varierande urbana utbudet i Tavastland! Särskilt Tavastehus (fi. Hämeenlinna) med sin rika historia lockar med den medeltida borgen och Iittala glascentrumForssa är en grön oas med en underbar park- och skogsnatur och historiska tegelbruk. Riihimäki kan blicka tillbaka på en lång industritradition och har framförallt etablerat sig som en glasblåsarstad. En av områdets pärlor är nationalparken Aulanko, men hit hör även de vackra nationalparkerna Torronsuo och Liesjärvi.

mer information >>

1 timmes bilresa

från Helsingfors, Åbo
ochTammerfors

10 000 ha

med parker och
naturskyddsområden

70 km

från Helsingfors

1308

första omnämnandet
av Tavastehus slottVisit Häme Nature

discover

nature sights

Hämeenlinna Aulanko Sights - Nähtävyydet

discover

sights

Visit Häme Accommodation

discover

accommodation

Visit Häme - History

discover

history of häme

I samarbete med