Kauppakeskus Tuulonen

Kauppakeskus Tuulonen sijaitsee valtateiden 10 ja 12 risteyksessä noin 25km Hämeenlinnasta. Kauppakeskuksesta löydät monipuoliset palvelut. Tuuloksesta voit hankkia päivittäistavarat, elintarvikkeet, lahjat, kukat, vakuutus- ja pankkipalvelut, kirjat, sisustustavarat kuin huoltoasemienkin palvelut.

Kauppakeskus Tuuloseen on helppo tulla. Meiltä löydät ilmaista pysäköititilaa niin piha-alueilta kuin avarasta lämpimästä pysäköintihallistamme. Kulku pysäköintihalliin Lahden puoleisesta päädystä. Pysäköintihallissa onnistuu myös autonpesu.  Meiltä löytyy myös hotelli, jossa voit yöpyä tasokkaassa majoituksessa. Tärkeimpiä ja tunnetuimpia liikkeitä ja palveluita Tuulosessa tarjoavat mm. Tokmanni, S-Market, Neste, Hesburger, Kotipizza, Apteekki, Voglia, Eräkolmio/Putkimaja sekä Musti ja Mirri. Meiltä löytyy lisäksi runsaasti pienempiä erikoisliikkeitä ja monipuolisia palventarjoajia mm. Artbyannak, Ateljee Antti Into Virtanen, Butik P, Hiushuone Freesia, Kukkakimara, Lammin Sahti, Lähitapiola Loimi-Häme, Onur-ravintola, Parturi-kampaamo Hiusstudio, Puutarhamyymälä Kukkien Kutsu, Rakennusliike Aalto, Se Nahkapuoti, Sirin lounasravintola, Tuulosen Hyvinvointikeskus, Tuulosen kirppis ja löytö. Lisäksi kauppakeskus Tuulosen toisessa kerroksessa palvelevat mm. Asianajotoimisto Evon Lakipalvelu Oy, Koskitukki Oy, Metsänhoitoyhdistys Kanta-Häme ja luonnollisesti hotelli palvelee myös 2.-kerroksessa. Tuulosessa löytyy lisäksi useita erilaisia pop-up tyyppisiä liikkeitä ja torikojuja ympäri vuoden. Lisäpalveluja mm. postin pakettiautomaatti, pankkiautomaatti, lasten leikkipaikka ym.

Tuulosessa voit tutustua myös Suomen ilmailuhistoriaan. Alla lyhyt kuvaus mitä lentokoneita meillä on nähtävillä. Museokone Hanssin-Jukka on Suomen sotamuseon omaisuutta, mutta sitä säilytetään Kauppakeskus Tuuloseen tehdyssä hangaarissa. Ilmailumuseoiden käytännön mukaisesti yleisö ei pääse koneisiin vaan niitä säilytetään vitriineissä. Lentokonehangaaria pidetään avoinna kesäaikoina ja kauppakeskuksen tapahtumapäivinä ympäri vuoden. Koneisiin voi lisäksi tilata ryhmälle yksityisesittelyn, jolloin on mahdollista päästä myös Hanssin-Jukka museolentokoneen ohjaamoon. Opastetut esittelyt tilauksesta ryhmille p.040 83 53 412 Kauppakeskus Tuulonen on saanut myös toisen lentokoneen Hanssin Jukan saapumisen jälkeen. Ilmavoimien koulukoneena vuosina 1940-1960 ollut Focke-Wulf Stieglitz ripusttiin kattoon kauppakeskuksen sisätilaan Tokmannin edustalle. Vuonna 2009 entisöity kone on ollut aiemmin esillä kauppakeskus Tuurissa. Sieltä kone siirrettiin pois suuren remontin tieltä. Tuulosen konekokoelmaa täydentävät sekä Mig-21 että Draken, jotka olisivat muuten menneet romutukseen. Nyt koneet ovat esillä kauppakeskuksen ulkopuolella ja ne on maalattu uudelleen. Mikojan-Gurevitš MiG-21 on maailman eniten valmistettu yliääninen suihkulentokone, jota tehtiin 11 496 kappaletta Neuvostoliitossa vuosina 1959–1985.Draken puolestaan on ruotsalaisvalmisteinen hävittäjälentokone, jota Saab tehtaili vuosina 1955–1974. Koneita varten rakennettiin jalustat ja ne on valaistu, jotta niitä voi ihastella myös pimeänä vuodenaikana. Syksyllä 2020 kokoelmaan saapui suihkuharjoituskone BAe Hawk Mk.51 runko. Koneessa ei ole siipeä eikä moottoria, sillä konetyyppi on yhä käytössä ilmavoimilla. Ohjaamovarustukseltaan saamamme HW-338 on täydellinen. HW-338 palveli ilmavoimissa vuosina 1985-2017. Viimeiset vuotensa kone toimi taitolentoryhmä Midnight Hawksin näytöskoneenna upeissa shownäytöksissä. Midnight Hawks on tunnettu maailmalla erittäin taitavista esityksistään.

Tervetuloa maaseudun palvelevaan kauppakeskukseen! Olemme avoinna vuoden jokaisena päivänä!

Yhteys