Evon Erähuvila

KAUKANA KAVALA MAAILMA? Ei kaukana, mutta piilossa. Nykyaikaisesti varusteltu, mutta historiaa huokuva Evon Erähuvila sijaitsee noin 1700 hehtaarin metsätilalla Hämeenlinnassa, 1–2 tunnin matkan päässä Ruuhka-Suomen suurista kaupungeista. Tule ja koe hiljaisuus, erämainen rauha, kokousta, kalasta, patikoi tai retkeile. Nauti kaikista nykyajan mukavuuksista Evon kuuluisan retkeilyalueen tuntumassa. Lähimpään naapuriin on matkaa yli kilometri, joten Evon Erähuvilassa ikioma rauha on todellakin taattu.

Evon Erähuvila on 1950-luvulla 12 metsurille, emännälle ja ukkoherralle rakennettu savottakämppä, jossa savottahenki elää yhä vahvana. ”Metsäkämppä 12 miehelle”, kuten alkuperäisessä rakennusluvassa seisoo. Kämppä oli monen tukkijätkän koti ja työkaverit ainoa perhe. Huvila ei ole kaukana korvessa, vaan lähes Suomen väestöllisessä keskipisteessä, 150 km Helsingistä, 100 km Tampereelta, 45 km Hämeenlinnan keskustasta.

Evon Erähuvila sijaitsee hiljaisen metsätien varrella, mutta silti lähellä Evon retkeilyalueen palveluja. Niemisjärven virkistyskalastusalueelle, sen merkityille luontopoluille ja uimarannalle on metsätietä pitkin noin 1,3 kilometrin eli 10 minuutin patikkamatka tai muutaman minuutin automatka. Evon retkeilyalue tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia retkeilijöille, kalastajille ja luontoa arvostaville matkailijoille. Lisäksi alle kilometrin päässä on muutamia pieniä, unohdettuja ja tummanpuhuvia metsäjärviä.

Saneeratuissa lähes 200 m2 tiloissa on ruokailu- ja kokoustila lähes 20 henkilölle, yli 15 vuodepaikkaa, 5 makuuhuonetta, pukuhuone, pesuhuone, sisäsauna, 2 wc:tä ja herkkuna vielä erähenkinen entisaikain täyshirsinen pihasauna. Erähuvilan kahdessa saunassa saunoo yhtä aikaa jopa 20 henkilöä. Lisäksi vieraiden käytössä on yhteensä noin 70 neliön terassit, joista päärakennuksen yhteydessä olevalle mahtuu iltaa istumaan noin 15 henkilöä ja pihasaunan edessä oleva terassi tarjoaa vilvoittelupaikan noin 10 henkilölle. Molemmista saunoista voi pujahtaa metsäpuutarhan pitkospuita pitkin paljun lämpöön.

RUOKASALI JA KOKOUSTILA: Entiseen metsurien tupaan ja makuusaliin saneeratussa ruokasalissa/kokoustilassa on tilaa noin 15 vieraalle pitkän savottahenkisen pirttipöydän äärellä. Tilaa voidaan käyttää myös makuuhuoneena ison kulmasohvan ansiosta, josta löytyy petipaikat kolmelle. 4G-tasoinen internet-yhteys on käytössä ilman lisämaksua ja 40 tuuman taulutelevisio toimii myös kokousnäyttönä. Ruokasalista on suora yhteys terassille ja metsäpuutarhaan, jossa odottavat pihasauna, laavu ja 2 kylpytynnyriä. Laavun tulien lisäksi ulkona grillailuun on tarjolla jykevä valurautainen hiiligrilli.

MAJOITUS: Vuodepaikkoja Evon Erähuvilassa on 15 henkilölle yhteensä viidessä makuuhuoneessa, 4 makuuhuoneessa yläkerrassa ja 1 makuuhuoneessa alakerrassa. Peittoja ja tyynyjä kohteessa on vuodepaikkoja vastaava määrä. Varapatjoja on lisäksi muutamalle henkilölle, jolloin petipaikkoja on yhteensä jopa 20 henkilölle.

KEITTIÖ: Monitoimihuvilan nykyaikainen keittiövarustus sisältää astiastot vähintään 20 henkilölle, sähkölieden ja -uunin, 2 jääkaappia, pakastimen, astianpesukoneen, mikroaaltouunin, Moccamaster-kahvinkeittimen, vedenkeittimen sekä leivänpaahtimen.

SISÄSAUNA, SUIHKUT JA WC-TILAT: Sisäsaunan lauteille mahtuu kerralla 6-8 henkilöä. Pesuhuoneessa on suihku ja pesuhuoneesta pääsy pukuhuoneeseen, josta on suora yhteys terassille vilvoittelemaan. Huvilassa on 2 wc:tä, alakerrassa ja yläkerrassa.

PIHASAUNA JA PUKUHUONE: Erähuvilan pihalla on puulämmitteinen idyllinen ja alkuperäinen 1950-luvun täyshirsinen pihasauna pukuhuoneineen. Saneeratussa saunassa on tilaa noin 10 saunojalle. Pihasauna on myös sähköistetty ja vesi porakaivosta tulee saunaan ympäri vuoden. Vesi lämpiää kiukaan yhteydessä olevassa 40 litran säiliössä.

LAAVU: Laavu sijaitsee metsäpuutarhan keskeisellä paikalla, päärakennuksen terassin ja pihasaunan välimaastossa.

KYLPYPALJUT: Toinen kylpypaljuista sijaitsee omalla pienellä terassillaan pihasaunan vieressä ja toinen päärakennuksen terassin vieressä.

METSÄPUUTARHA JA TERASSIT: Metsäpuutarhan terassilla on viihtyisät pöytäryhmät lähes 20 henkilölle. Varusteena on myös erähenkinen, ronski valurautainen hiiligrilli (grillihiilet pyydämme tuomaan itse).

ULKOILUREITTI: Evon Erähuvilan lähistölle on merkitty oma lähiulkoilureitti, jossa voi harrastaa pientä patikointia lumettomana tai vähälumisena aikana. Reittikartan voi lainata mukaan huvilalta.

HINNOITTELUESIMERKKEJÄ: Hinnoittelemme kokous- ja majoituspalvelumme kunkin asiakkaan tarpeen perusteella. Hinta riippuu mm. henkilömäärästä, ajankohdasta ja vuokrauksen pituudesta. Tällä sivulla on esitelty vain muutamia suuntaa-antavia esimerkkejä hinnoittelustamme. Varaamme oikeuden muuttaa hinnoittelua.

Evon Erähuvilan hintaan sisältyy noin 180 mmonitoimihuvilan tilat sisältäen sisäsaunan käytön.

Lisäpalveluna on mahdollista tilata pihasauna, 1 tai 2 kylpypaljua, laavu, loppusiivous, liinavaatteet pedattuna tai pinkkana sekä pyyhkeet. Tarjoamme mielellämme myös ruokapalveluja pitopalvelumme kautta.

Pyydä tarjous Evon Erähuvilan vuokrauksesta täyttämällä tarjouspyyntölomake www.evonluonto.fi/tarjouspyynto/

tai ottamalla yhteyttä sähköpostitse info@evonluonto.fi.

Yhteys