Aulangon Privaatti

KAUKANA KAVALA MAAILMA? Ei todellakaan kaukana, mutta todellakin piilossa. Uusin kohteemme Aulangon Privaatti sijaitsee Hämeenlinnassa ylhäisessä yksinäisyydessään noin 100 hehtaarin luonnonsuojelualueella Sibeliuksen Metsässä Aulangonjärven rannalla noin tunnin matkan päässä Ruuhka-Suomen suurista kaupungeista. Tule ja koe hiljaisuus, erämainen rauha, kokousta, kalasta, patikoi tai retkeile viereisellä Aulangonjärven luontopolulla. Rajanaapureita ei ole, joten Aulangon Privaatissa ikioma rauha on taattu!

Aulangon Privaatin huikean erähenkinen sijainti vain 9 km Hämeenlinnan keskustasta, 110 km Helsingistä ja 80 km Tampereelta tarjoaa poikkeuksellisen tunnelman. Uniikki sijainti Aulangonjärven rannalla täysin omassa rauhassaan ilman naapureita tarjoaa poikkeuksellisen luonnonläheisen ja yksityisen kohteen luontoa sekä rauhaa ja yksityisyyttä arvostaville asiakkaillemme. Vastarannalla komeilee vielä jyhkeä Aulangon näkötorni, joka korostaa Aulangon Privaatin poikkeuksellista sijaintia Aulangon jyhkeässä kansallismaisemassa.

Aulangon Privaatti on ainoa kohteemme, jota vuokraamme lähtökohtaisesti vain kesäkaudella, huhtikuun lopusta lokakuun puoliväliin, koska kohteessa ei ole normaalia verkkosähköä. Aulangon Privaatti on lämmittämätön sinne saavuttaessa. Esilämmityksen ja muitakin esivalmisteluja voi toki tilata eri korvausta vastaan, jos ei itse halua erähenkisesti touhuta ja laittaa esimerkiksi takkaa päälle paikalle saavuttaessa.

Vuokraamme Aulangon Privaatin laavua ja muita tiloja ympärivuotisesti myös Sibeliuksen Metsän luonnonsuojelualueella järjestämiimme ohjattuihin retkiin ja erähenkisiin ruokailuihin. Aulangon Privaatti toimii mainiona tukikohtana 5–20 henkilön päiväretkille, esimerkiksi yritystapahtumiin ja erähenkisiin juhliin.

Huomaathan, että jos kuitenkin haet erityisen erähenkistä talvikohdetta, auraamme tien myös talvella ja esilämmitämme Aulangon Privaatin eri tilauksesta korvausta vastaan. Aulangon Privaatissa ei ole kaikkia nykyajan mukavuuksia, mutta se on saneerattu siten, että oleskelu olisi mahdollisimman vaivatonta.  Valaistus ja TV toimivat luonnonmukaisesti aurinkösähköllä ja jääkaappi sekä liesi kaasulla. Lämmitys hoituu Aulangon Privaatin komean erähenkisellä avotakalla sekä tunnelmallisella kakluunilla ja lisälämmitystä saadaan tarpeeen vaatiessa vielä kaasulämmittimellä.

Huomioithan, että Aulangon Privaattiin johtava 1,5 km metsäautotie ei sovellu matalan maavaran autoille. Normaalilla henkilöautolla pääsee luonnollisesti vaivatta perille.

PERUSTEELLISESTI SANEERATUISSA noin 70 neliömetrin tiloissa on ruokailu- ja kokoustila enintään 12 henkilölle, 2 makuuhuonetta, joissa on yhteensä 8 vuodepaikkaa. Lisäksi tupakeittiössä on 4 lisävuodetta. Päärakennuksessa on myös noin 5 henkilön puulämmitteinen sauna, pukuhuone/vilpola ja kompostikäymälä. Aulangon Privaatin katettu Aulangonjärvelle avautuva terassi tarjoaa oleskelu- ja vilvoittelupaikan noin 10 henkilölle. Rakennuksen edessä oleva noin 25 neliömetrin terassi tarjoaa puolestaan aurinkoisen paikan noin 15 henkilön yhdessäoloon ja ruokailuun. Lisäksi piha-alueella on katettu laavu, jossa kelpaa grilllailla eräherkkuja.

TUPAKEITTIÖ: Täydellisesti saneeratussa tupakeittiössä on tilaa noin 12 vieraalle pitkän erähenkisen pirttipöydän äärellä. Tilaa voidaan käyttää myös makuuhuoneena päädyssä olevan kulmasohvan ansiosta. Tupakeittiön päädyssä oleva taulutelevisio toimii aurinkosähköllä ja on kytkettävissä myös tietokoneeseen HDMI-liittimellä. Tupakeittiöstä on suora yhteys terassille ja ranta-alueelle, jossa odottavat terassi, pöytäryhmä, tulipaikka sekä kylpypalju ja laavu. Tulipaikalla tulistelun lisäksi ulkona grillailuun on tarjolla myös normaali hiiligrilli.

MAJOITUS: Aulangon Privaatti tarjoaa kolmessa pienessä makuuhuoneessa yhteensä 7 vuodepaikkaa. Kaksi vuodetta on 120 cm leveitä, joten jos niissä nukkuu 2 henkilöä, vuodepaikkoja makuuhuoneissa on 9. Peittoja ja tyynyjä kohteessa on vuodepaikkoja vastaava määrä.

Lisäksi tupakeittiön sohvista saa 4 varavuodetta, jolloin petipaikkoja on yhteensä 11–13 henkilölle. Myös ranta-alueella olevan laavun suojissa pystyy nukkumaan 3–4 porukan erähenkisintä. Laavun pohja on paksuhkolla solumuovilla pehmustettu ja eristetty, joten makuupussilla pärjää hyvin.

KEITTIÖ: Keittiövarustus sisältää tavanomaiset ruokailuastiat ja ruuanvalmistusastiat max 12 henkilölle, kaasulieden ja kaasujääkaapin (60 litraa). Lisäksi keittiön lattian alla on entisaikainen maakylmiö, jossa esim. juomat jäähtyvät jonkin verran. Huomaathan kuitenkin, että kylmätilaa on hyvin vähän, eli varaudu sen mukaisin ruokatarvikkein erähenkiseen ruuanlaittoon ja muistathan ottaa juomaveden mukaan. Astioiden pesuun tarvittava vesi lämpiää joko kattilassa kaasuliedellä tai saunan kiukaan vesisäiliössä. Mikäli haluat ottaa mukaan kertakäyttöastioita, käytäthän muoviroskan välttämiseksi vain pahvista tai puusta valmistettuja kerta-astioita.

SAUNATILAT JA WC: Saunan lauteille mahtuu kerralla noin 5 henkilöä ja samoin pukuhuoneeseen/vilpolaan. Saunan kiukaan kyljessä on vesisäiliö vedenlämmitykseen, pesuvesi tulee järvestä kantovetenä tai pihaterassin vieressä olevalla käsipumpulla. Käsipumppu palvelee myös näppäränä ekosuihkuna!

WC:nä toimii ekologinen, mukava ja hajuton kompostikäymälä, joka ei ole entisaikain tapaan pihan perällä, vaan aivan päärakennuksen kyljessä kiinni.

KYLPYPALJU sijaitsee omalla pienellä terassillaan aivan Aulangonjärven rannassa lähelle laituria, jotta lämpimästä paljusta pääsee tarvittaessa pulahtamaan vilpoiseen ja puhtaaseen Aulangonjärven veteen. Palju täytetään järvivedellä joko käsipumpulla tai generaattorikäyttöisellä sähköpumpulla, jotka ovat paikan päällä valmiina.

RANTA-ALUE, LAAVU JA TERASSIT: Päärakennuksen katetulla noin 25 neliömetrin terassilla on penkit noin 10 henkilölle ja isolla noin 35 neliön avoterassilla on pöytäryhmä noin 12 henkilölle. Avoterassia saa halutessaan myös suojattua auringonpaisteelta tai tihkusateelta avattavalla markiisilla. Terassit ovat mukavasti sekä etelän että ilta-auringon suuntaan. Avoterassilla on myös muurattu tulisija sekä hiiligrilli (grillihiilet pyydämme tuomaan itse). Laavu on lähellä terassia, jotta kulku laavun ja terassin välillä on helppoa.

Aulangon Privaatin hintaan sisältyy noin 70 m2 tilat sisältäen saunan käytön polttopuineen.

Lisäpalveluna on mahdollista tilata loppusiivous, liinavaatteet pedattuna tai pinkkana sekä pyyhkeet, laavu ja kylpypalju. Haluttaessa Aulangon Privaatti on saatavilla erilliskorvausta vastaan esilämmitettynä ennen asiakasryhmän tuloa, jolloin kotiutuminen on mahdollisimman mukavaa ja vaivatonta. Tarjoamme mielellämme myös ruokapalveluja pitopalvelumme kautta.

PYYDÄ TARJOUS Aulangon Privaatin vuokrauksesta täyttämällä tarjouspyyntölomake www.evonluonto.fi/tarjouspyynto/ tai ottamalla yhteyttä sähköpostitse info@evonluonto.fi.

Yhteys