Erärenki

Erärenki Jouni Palén asuu Liesjärven kansallispuiston vieressä. Lapsuudesta asti nähty luonto on tuttua, mutta aina yhtä eläväisen uutta vuodenajasta toiseen. Näihin monipuolisiin maisemiin Erärenki haluaa Sinut viedä joko opastetulle retkelle tai tarjota vuokralle sopivat välineet.

Lukuisista melontakohteista suosituimpia ovat Liesjärven kansallispuiston maisemat useine saarineen ja niemenkärkineen, keväinen Turpoonjoki ja Saaren kansanpuiston jylhärantainen vesistö. Erämainen Iso-Melkutin on Lopen puolella erikoisuutenaan läpinäkyvän kirkas vesi. Kylästä kylään kulkeva Loimijoki on erityisen kaunis Forssassa, keskellä kansallista kaupunkipuistoa. Liesjärvestä lähtien voi meloa Loimijokea ja Kokemäenjokea jopa Poriin asti.

Tammelan eli Hämeen järviylänkö on geologinen muodostelma, joka on ympäristöään korkeammalla. Täältä lähtevät vedet virtaamaan meriin. Järviä on erittäin runsaasti, niin pienempiä kuin vähän suurempiakin. Metsäinen luonto ja kaksi erilaista kansallispuistoa luovat retkeilyyn oivat puitteet yhdeksi tai muutamaksi päiväksi. Kohteita vaeltajalle yhdistää Ilvesreitistö.

Liesjärven kansallispuistossa opastetuissa patikoinnissa voi yhdistää kauniin Kyynäränharjun ja tunnelmaltaan ihastuttaavan Korteniemen perinnetilan. Tilalla on Erärengin omistajan isoäiti aikoinaan syntynyt ja asunut. Torronsuolla kuljemme pääosin pitkospuita pitkin. Suo on avara rauhoittava ja mystinenkin varsinkin kuutamoaikaan. Saaren kansapuistossa harjumaisema tuo reitille haastavuutta, joka saa palkinnon Kaukolanharjun näkötornilta katsellussa maisemassa. Ryhmäopastuksille löytyy siis monta kohdetta valittavaksi.

Kansallispuistot ovat ensisijaisesti luonnonsuojelualueita ja niitä arvoja kunnioitamme ehdottomasti. Suosimme lähimatkailua. Liesjärven puistoon pääsee mukavasti linja-autolla, pikavuoropysäkki ”Kyynärä” on Pori-Helsinki valtatiellä juuri puiston ja Erärengin kohdalla. Järviylänkö on Helsinki- Turku – Tampere kolmion keskellä.

Yhteys