Suomen lasimuseo

Suomen lasimuseon perusnäyttelyssä on esillä yli 2000 keskeistä suomalaista lasiesinettä mahapulloista Tapio Wirkkalaan kuuluisaan Kantarelliin. Jokaisen lasista kiinnostuneen kannattaa tulla tutustumaan perusnäyttelyyn.

Historiallisen perusnäyttelyn lisäksi lasimuseo esittelee vaihtuvissa näyttelyissä kansainvälisiä ja kotimaisia käyttö- ja taidelasin, lasitaiteen ja muotoilun huippuja sekä myös harvinaisia historiallisia kokoelmia eri puolilta maailmaa.

Museo sekä mm. Suomen Lasimuseon Ystävät ry järjestävät museolla erilaisia tapahtumia. Kesäisin museolla pidetään perinteisiä kesäkonsertteja.
Museossa toimii tutkijakirjasto ja -arkisto. Museomyymälän valikoimissa on lasialan julkaisuja sekä lasiesineitä koruista käyttöesineisiin.
Suomen lasimuseon luentosali sopii yhdistysten, yritysten, järjestöjen tai yksityishenkilöiden luento- ja kokoustilaksi. Luentosali sijaitsee museon pohjakerroksessa, sisäänkäynti sinne on suoraan museon aulasta.

Tilaisuuden yhteyteen on mahdollista järjestää opastettu kierros Suomen lasimuseossa. Opastetusta kierroksesta veloitetaan voimassaoleva hinta sekä museon pääsymaksut. Kokousvälineiden käytöstä ja tilojen järjestelyistä sovitaan museon henkilökunnan kanssa.

Suomen lasimuseo tarjoaa maksullista esinetunnistuspalvelua hintaan 10 € / tunnistettu esine/esineryhmä.

Suomen lasimuseon yhteydessä toimivan Lounasravintola Kehrän valikoimiin kuuluu lounaan lisäksi kahvilatuotteita sekä tilauksesta catering palvelut. Ravintolan valikoimiin on tulossa myös ala carte lista.

Yhteys