Museo Militaria

Museo Militaria on historiallisella kasarmialueella sijaitseva sotilaselämän ja sotahistorian aarreaitta. Museon juuret ovat maavoimien kolmen aselajin, tykistö-, pioneeri- ja viestiaselajin, piirissä. Museo on perustettu tallentamaan näiden aselajien aineellista ja aineetonta kulttuuriperintöä ja välittämään siihen liittyvää tietoa, tarinoita ja elämyksiä suurelle yleisölle. Museo ylläpitää omia kokoelmia, tuottaa näyttelyitä, harjoittaa tietopalvelu- ja tutkimustoimintaa, tarjoaa opastus- ja opetuspalveluita sekä järjestää tapahtumia ympäri vuoden.

Museo Militarian laaja keskiajalta nykyaikaan etenevä perusnäyttely on rakennettu vanhan kasarmirakennuksen kolmeen kerrokseen. Suomen tykistö-, pioneeri ja viestiaselajien lisäksi mukana ovat esimerkiksi Suojeluskunta- sekä Lotta Svärd -järjestöjen sekä Sotilaskotijärjestön vaiheet. Ulkonäyttelyalueella on esillä kymmeniä tykkejä ja pioneerien raskasta kalustoa. Museon vaihtuvissa näyttelyissä esitellään monipuolisesti sotahistoriaan ja maanpuolustukseen liittyviä näköaloja myös museon kolmen aselajin ulkopuolelta.

Museo Militarian museokauppa ja ravintola sijaitsevat päärakennuksessa. Ennakkovarauksesta museo järjestää eri kohderyhmille sopivia opastuksia ja tarjoaa tiloja kokous- ja juhlakäyttöön. Museo Militaria on esteetön museo.

Yhteys