Pitkäkorvia ja Pottuja

Pitkäkorvia ja Pottuja

Oletko koskaan miettinyt, miten kaupasta ostamasi perunat sinne päätyvät? Haluaisitko oppia lisää perunoista, niiden viljelystä ja eri lajikkeista? Entä haluaisitko päästä tutustumaan aaseihin ja lähteä metsäretkelle niiden kanssa? Nyt on mahdollista yhdistää kaksi erityyppistä ja uutta oppimiskokemusta Pitkäkorvia ja pottuja -teematuokiossa. Teematuokiot toteutetaan Aromäen tilalla Lopella, jossa jo 5. sukupolvi viljelee ruokaperunaa. Tilalla sijaitsee myös SatuAasin talli aaseineen.

Teematuokioita järjestetään pyynnöstä ryhmille ja ryhmät voivat olla kooltan 5-20 henkilöä. Teematuokiot ovat toteutettavissa huhti-lokakuussa ja tuokioiden sisältö räätälöidään sekä osallistujien toiveet että sääolosuhteet huomioiden. Tuokion kesto voi olla 2-4 tuntia. Teematuokio voi sisältää mm.

katsauksen tilan historiaan ja nykypäivään - tutustuminen perunoiden varastointi- ja käsittelytiloihin - tutustuminen eri perunalajikkeisiin ja niiden ominaisuuksiin - vuodenajasta riippuen mahdollisuus itse istuttaa perunaa (toukokuu) tai nostaa perunaa suoraan pellosta (heinä-syyskuu) - perunaruokien valmistamista - peruna-aiheista askartelua/nikkarointia - laavumakkaralla käynti - kävelyretki aasien kanssa - aasien harjaaminen ja hoitaminen - aasiagilityn kokeilu - rentoutustuokio tai joogaa aasien kanssa

Jokainen osallistuja saa kotiin viemiseksi perunaa ja tuokion aikana mahdollisesti askarrellut luomukset. Tilalta on lisäksi mahdollisuus ostaa eri perunalajikkeita. Teematuokion hinta määräytyy osallistujien lukumäärän sekä toteutettavan ohjelman mukaan. Pyydä siis omalle ryhmällesi räätälöity tarjous.

Kuvat
Aasit odottavat tallille tulijaaPerunankukkiaAromäen tila
×
1/3
Aasit odottavat tallille tulijaa
2/3
Perunankukkia
3/3
Aromäen tila