Poikkea meille! on tapahtuma, jolloin kuka tahansa hämäläinen voi kutsua ihmisiä kylään 7.8.22

Kahvila kyltti ja kesäkukkia.

Silloin mielenkiintoiset vanhat rakennukset ja kivasti sisustetut kodit voivat avata ovensa tai persoonalliset puutarhat porttinsa. Silloin voi järjestää pop up – kahvilan omalla pihalla tai kokata kylälounaan kylätalolla. Silloin voi lämmittää saunan halukkaille tai järjestää vaikka konsertin ladossa.

Kutsuja määrittelee itse sisällön, kellonajat, jolloin vieraat ovat tervetulleita ja sen, onko tapahtumaan (esim lounaalle) ennakko-ilmoittautuminen.

Kohteet kootaan tälle sivulle.

Päivä on sama kuin valtakunnallinen Avoimet Puutarhat –päivät, jolloin puutarhat voivat halutessaan ilmoittautua molempiin.

Ilmoita oma kohteesi mukaan tästä linkistä.

Mahdolliset muutokset jo ilmoitettuihin kohteisiin: heidi.lampsijarvi@janakkala.fi tai leena.joutsenniemi@janakkala.fi

Tervetuloa 7.8. toivottavat:

Kahvilanlogo

Kotoisa, pieni puutarhakahvila. Ilolla paistelemme kotikutoisia vohveleita nautittavaksi. Vohvelin kera voit nauttia kahvia, teetä, virvokkeita/mehua. Lämpimästi tervetuloa meille! Maksuvälineenä meillä käy käteinen sekä MobilePay. Huom! Säävaraus. Sateisena päivänä joudumme pitämään kahvilan kiinni.

 • Cafe Voffeli – Pop Up kahvila Myllymäessä

 • Punaportinkatu 10
  13100 Hämeenlinna

 • Tervetuloa klo 12 – 16

humalakasvin takaa näkyvä pihapiiri.

Kelta-, puna- ja puutarhamultaa. 1940-luvulla rakennetun entisen maatilan pihapiiri syreenimajoineen muokkautuu vuosi vuodelta wannabe-puutarhurin käsissä. Tervetuloa tutustumaan. Myös sisälle, vanhoin huonekaluin kalustettuun kotiin sopii kurkata.

Pihakahvila kotileivonnaisin ( sateella navetanvintillä)  ja navetanvintin kirppis.

Mansardikattoinen talo.

Valkosipulitila Solstrand on pieni tila, jossa kasvatetaan valkosipulin lisäksi monipuolisesti eri vihanneksia ja yrttejä avomaalla sekä kahdessa kasvihuoneessa. Tila sijaitsee Sinervän ja Näkyvän välisellä niemellä Etelä-Lopella. Tapahtumapäivänä tilalla on pop up -ravintola sekä tilamyyntiä. Mahdollisesti tarjolla on myös elävää musiikkia. Pihassa on pieni kotitarvekanala, lisäksi tilalla on ikkunaentisöintiverstas, aurinkokeräimet sekä Mullis-sisähuussijärjestelmä. Kahvit tai ruoat voi nauttia myös verannalla, muuten tapahtuma on vain ulkotiloissa. Lisätietoja kotisivuilta www.tudeer.fi sekä blogista pilkkeitapilpalasta.blogspot.com

 • Solstrand

 • Sinervänpolku 15
  12750 Pilpala, Loppi

 • Tervetuloa klo 11-15

Peräkamarin pajan myytäviä tuotteita keramiikasta kirppistuotteisiin.

Omettamäen kupeessa, idyllisen rintamamies talon pihapiirissä Peräkamarin paja, jossa avoimet ovet. Myytävänä mm. uutta keramiikkaa ja nahkatöitä. Pihapiirissä myös autotallikirppis, jossa vanhoja huonekaluja, valaisimia yms.

 • Peräkamarin paja+ pihakirppis

 • Eväsojantie 99
  12400 Tervakoski

 • Tervetuloa klo 10-16

Lauma Mannilan tilan lampaita.

Mannilan tila on pieni lammastila Janakkalan Heinäjoella. Meillä pääsee seurailemaan kanojen ja lampaiden touhuja kauniissa maalaismaisemassa. Tilalta löytyy pieni Puoti, jossa myynnissä mm. karitsanlihaa pakasteena, lammassäilykettä, taljoja, omien lampaiden villasta Pirtin kehräämössä kehrättyä lankaa, käsitöitä. Lisäksi löytyy Kirppis, jossa tavaraa laidasta laitaan. ”Poikkea meille” päivänä pop up-kahvilasta kahvia, mehua, pullaa, pasteijoita…

Tutustu Mannilan tilan elämään tilan Facebook-sivuilla.

 • Mannilan tila

 • Lammintie 628
  14200 Turenki

 • Tervetuloa klo 10-15