HÄME – Onnellisten ihmisten sydänmaa!

Häme on ainutlaatuinen paikka. Hämeessä luonto ja kulttuurimaisemat puhuttelevat yhdessä vaikuttavasti. Hämeessä voi samalla hengenvedolla nauttia puhtaasta ilmasta, vedestä, vehreästä ympäristöstä, historiasta, kulttuurista ja hyvistä palveluista.

Hämeen maakunta sijaitsee vain tunnin ajomatkan päässä Helsingistä, Tampereelta ja Turusta. Monelle matkailijalle kohteena ennestään tuntematon Hämeen maakunta kätkee sisäänsä jännittäviä elämyksiä, hauskoja tapahtumia ja yllättäviä löytöjä. Tutustu Hämeen rikkaaseen historiaan, nauti upeasta luonnosta tai vietä piristävä kaupunkiloma monipuolisten palveluiden äärellä!

Häme tunnetaan Jean Sibeliuksen kotiseutuna. Alueen maisemat, kuten Aulangon upea luonnonpuisto, ovat inspiroineet säveltäjää ajattomiin teoksiin. Vanajaveden ylle kohoava Hämeen linna on Härkätien rinnalla yksi parhaimpia paloja suomalaista keskiaikaista kulttuuria ja on näkemisen arvoinen koko perheen kohde.

Tutki Riihimäen lasiteollisuuden ja teollisen muotoilun historiaa tai kulje Forssan kehräämöalueen hiljaisia kujia. Lähde jännittävälle resiinaretkelle Jokioisten rautatien kiskoja pitkin tai nauti henkeäsalpaavasta suomalaisesta luonnosta Liesjärven ja Torronsuon kansallispuistojen salaperäisillä poluilla.

Hämeen nähtävyydet >>

1h

Helsingistä, Turusta ja Tampereelta

10,000 ha

puistoja ja luonnonsuojelualueita

785

järveä

Vuosi 1308

ensimmäinen maininta Hämeen linnasta

  • Frisbeegolf_Hämeessä

Frisbeegolf Hämeessä

7 marraskuun, 2022|

  Frisbeegolf Hämeessä   Frisbeegolf on mitä mainioin aktiviteetti! Voit lähteä heittämään kiekkoa yksin, yhdessä kaveriporukan kanssa tai ottaa [...]

  • Hämeen taidemuseot

Hämeen taidemuseot

30 syyskuun, 2022|

Hämeen taidemuseot Ihanat Hämeen taidemuseot kutsuvat ihastumaan! Hämeen taidemuseoista löytyy mielenkiintoisia pysyväisnäyttelyitä sekä alati muuttuv [...]

RAJATTOMASTI MAHDOLLISUUKSIA

Visit Häme - Hämeenlinnan seutu, Hämeenlinna region
tutustu hämeenlinnan seutu
Visit Häme - Riihimäen seutu, Riihimäki region
tutustu riihimäen seutu
Visit Häme - Forssan seutu, Forssa region
tutustu forssan seutu
Visit Häme - Luonto, Nature
tutustu luontokohteet

Yhteistyössä