Skafur-Tour edelläkävijänä kestävän matkailun puolesta

Kotimainen matkanjärjestäjä Skafur-Tour (Skafuuri Oy) on toimintansa ensimetreiltä vuodesta 2014 sitoutunut vastuulliseen matkailuun. Heinäkuussa 2022 yritykselle myönnettiin Biosphere-sertifikaatti, jonka jälkeen yritys sai Visit Finlandin Sustainable Travel Finland -merkin.

  • Matkailualan vastuullisuutta kehitetään Suomessa pitkäjänteisesti yhteistyössä alan eri toimijoiden kesken. Matkailun kestävä kehitys tarjoaa Suomelle erinomaisia mahdollisuuksia erottautua kansainvälisesti, vastuullisen matkailun asiantuntija Liisa Kokkarinen Business Finlandin Visit Finland -yksiköstä kertoo.

Skafur-Tour tekee pääosin räätälöityjä matkoja Suomeen ja sen lähialueille yksittäisille asiakkaille ja pienille ryhmille kaikkialta maailmasta. Yrityksen verkkosivuilta löytyy mallipaketteja sekä suoraan varattavia aktiviteetteja. Yhteistyötä tehdään myös vastuullisten matkailuportaaleiden (kuten Responsible Travel ja FairAway) kanssa.

Skafur-Tour tarjoaa vastuullisia alhaisen hiilijalanjäljen lomamatkoja

Matkanjärjestäjä voi osaltaan vaikuttaa matkailun ekologisuuteen pyrkimällä pidentämään matkojen kestoa, suunnittelemalla alhaisen hiilijalanjäljen matkapaketteja sekä valitsemalla palveluntarjoajansa paitsi palvelun laadun, myös ympäristötekojen perusteella.

  • Hyvänä esimerkkinä tästä ovat meidän alhaisen hiilijalanjäljen tuotteemme, joissa niin reitti kuin ohjelmakin aina kasvisruokavaliota myöten pyrkii pitämään ympäristövaikutukset pieninä, yrittäjä Riitta Kiukas mainitsee.

Skafur-Tour Mushroom hunting in Finnish forestPaikallinen kulttuuri tutuksi Skafur-Tourin matkassa

Sosiaalinen vastuu tarkoittaa sitä, että Skafur-Tour luottaa paikallisiin oppaisiin ja tutustuttaa asiakkaittaan paikalliseen kulttuuriin. Skafur-Tourin asiakkaat ovat kiinnostuneita kokemaan Suomen. He haluavat tutustua paikallisiin ihmisiin, maistella paikallisia makuja ja tehdä kaikenlaista luonnossa aina koskenlaskusta eläinten tarkkailuun tai konserteista käsitöihin.

  • Asiakkaillemme mieleen painuneita elämyksiä ovat tänäkin kesänä olleet esimerkiksi lörtsytyöpaja Savonlinnassa ja vierailu saamelaiskylä Näkkälässä. Pyrimme siihen, että asiakkaan olisi helppo matkustaa ja he voisivat nauttia joka hetkestä täysin siemauksin, kun kaikesta on huolehdittu, Kiukas kertoo.
Sustainable Travel Finland logo