Retkeily Hämeessä

Syksy on ihanaa aikaa retkeilyyn, kun Hämeen luonto tarjoaa parastaan. Luonnossa kulkiessa mieli rauhoittuu arjen kiireistä ja murheista. Pääset eturivin paikalta ihailemaan vuodenajan vaihtumista ja nauttimaan kahvia nokipannusta. Voit ottaa mukaan parhaan ystäväsi, koko perheen tai lähteä maadoittumaan itseksesi. Esittelemme Hämeen parhaimmat retkeilykohteet juuri nyt!

  • Evon retkeilyalue, Hämeenlinna 
  • Liesjärven kansallispuisto, Tammela
  • Torronsuon kansallispuisto, Tammela
  • Komion luonnonsuojelualue, Loppi
  • Iso-Melkutin, Loppi
  • Saaren kansanpuisto, Tammela
  • Ilvesreitti
  • bonus kohde koiraperheille

retkeily hämeessä

Hämeestä löytyy retkeilykohteita moneen eri lähtöön. Reittejä löytyy hieman haastavammasta aina esteettömiin asti. Evon retkeilyalueelta löytyy hienot puitteet kalastamiseen ja useampi järvi, jossa voit narrata kalaa! Liesjärven kansallispuistossa voit tutustua vaikka Korteniemen perinnetilaan ja nauttia puiston monipuolisista metsistä ja soista. Torronsuon kansallispuisto esittelee karua, kaunista suoaluetta Suomen syvimmällä suolla. Talvisin Torronsuolla on erinomaiset puitteet hiihtämiseen.

Komion luonnonsuojelualue tarjoilee nähtävää upeassa harjumaastossa. Poronpolku kulkee Komiolla kesäisin, kun taas talvella alueella on Lopen Samoojien ladut ilahduttamassa ulkoilijoita.

Hämeen retkeilyalueilta löytyy Etelä-suomen kirkkain vesi: Iso-Melkuttimen noin seitsemän kilometrin reitti kulkee kristallinkirkkaan järven rannassa. Saaren kansanpuisto on erinomainen kohde nimenomaan lapsiperheille leveine polkuineen ja oheispalveluineen. Hämeen Ilvesreitti taas kiertelee yli 250 kilometrin matkan eteläisessä Hämeessä tarjoten haasteita suurempaankin retkeilyn nälkään. 

retkeily hämeessä

Esteettömiä palveluita ja reittejä löytyy Evolta, Liesjärveltä, Torronsuolta sekä Saaren kansanpuistosta. Mutta kuljethan vastuullisesti luonnossa: Tarkista aina voimassa olevat varoitukset ja jätä alue yhtä siistiin kuntoon mitä se oli saapuessasi. 

Retkelle koiran kanssa? Hämeestä löytyy erinomainen palvelu juuri koiraperheille Koirakallion metsästä. Alue ei ole vapaasti käytettävissä, vaan se tulee vuokrata palveluntarjoajalta. Kyseessä on noin hehtaarin kokoinen aidattu alue, jossa voit turvallisin mielin retkeillä koirasi kanssa. Alueen voi vuokrata myös yön yli, eli ei muuta kuin karvakamu mukaan ja retkelle Hämeeseen!

Lisää Hämeen luontokohteista voit lukea täältä.