Digitrail retkeilyreitit

Hämeenlinna, Evon evokeskus


Evo on tunnettu paitsi Suomen vanhimmasta metsätalouden oppilaitoksesta, myös erämaisuudestaan, luonnostaan, linnuista ja majavista. Evon retkeilyalue (noin 4700 hehtaaria) on ollut vuosikymmenet paitsi retkeilijöiden, myös partiolaisten suosiossa. Alueella risteilee Ilves-reitistö, joka mahdollistaa räätälöidyt retket jokaiseen makuun, aina Asikkalaan ja Padasjoelle asti.

Evo sijaitsee ympäristöään korkeammalla vedenjakaja-alueella, jolle ominaista on pikkujärvien ja lampien runsaus sekä vähäravinteinen maaperä. Evon metsäluonnon kehitystä on vahvasti ohjannut perinteinen metsätalous. Vallitsevia metsätyyppejä ovat tuoreet ja kuivahkot kankaat. Alueen yleisin puulaji on mänty, jota puustosta on yli puolet. Reheviä alueita on Evolla vain vähän. Myös luonnontilaiset suot ovat harvinaisia. Soihin voi tutustua mm. Niemisjärven luontopolulla tai Harjupolulla. Alueen kumpuilevat muodot ovat jääkauden aikaansaannoksia.

Evon reiteillä vaeltassa on paljon nähtävää ja koettavaa. Vesistöt ovat puhtaita ja joistakin järvistä voi jopa juoda suoraan. Onnekas retkeilijä saattaa jopa nähdä majavan padonrakennuspuuhissa. Istutetun lohikalan tai luonnonkalojen narraaminen ilahduttaa kalastajia ja lapsiperheitä. Evokeskus tarjoaa kahvila- ja majoituspalveluita lähes ympäri vuoden ja kampuksen saunat (perinteinen ja savusauna) ovat vuokrattavissa esimerkiksi virkistysiltoja varten. Lisäksi alueella on kämppämajoitusta, laavuja sekä nuotiopaikkoja. Koe reipasta meininkiä Evolla mihin vuodenaikaan tahansa.

Evo-reitit


Lataa DigiTrail Google Play storesta.

DigiTrail logo