DigiTrail-pyöräilyreitit

Pyöräilyreitit, Hämeenlinna


Kartoilta löydät mielenkiintoisia ja helppokulkuisia pyöräilyreittimahdollisuuksia Hämeenlinnassa. Reittien varrella oleviin paikkoihin ja nähtävyyksiin voi tutustua 360 kuvia ja infoa sisältävien karttojen avulla etukäteen tai samanaikaisesti reitillä ollessaan. Reitit ovat helppokulkuisia ja kuljettavissa tavallisella pyörällä. Reitit koostuvat suurimmaksi osaksi tasaisesta tiestöstä lukuun ottamatta muutamia mäkiosuuksia osassa matkoista.


Pyöräilyreitit, Hämeenlinna

Vanajaveden rantareitti

Vanajaveden rantareitti on yksi suositummista ulkoilureiteistä Hämeenlinnassa, eikä syyttä. Reitti kulkee kuvankauniin Vanajaveden rannoilla. Reitillä on paljon levähdyspaikkoja, joilta voi ihailla puistomaisemia. Halutessaan voi pulahtaa virkistävään järviveteen uimarannalta tai paistaa makkaraa nuotiolla. Helppokulkuinen reitti alkaa keskustan alueelta kulkien Hämeen linnan ja Aulangon kautta Verkatehtaan rantaan. 

Aulangon luontopolku

Aulangon luontopolku kulkee henkeäsalpaavan kauniissa Aulangon luonnonsuojelualueen maisemissa, joka onkin yksi Etelä-Suomen suosituimmista retkeilykohteista. Reitin varrella sijaitsevat Aulangon näkötorni ja kahvila, Onnentemppeli, Ruusulaakson paviljonki sekä muita historiallisia nähtävyyksiä alueen perustamisen ajoiltaMuita reitillä sijaitsevia suositeltavia pysähdyspaikkoja ovat Varikonniemen muinaismuistoalue ja Aulangon luontoliikuntakeskus, josta löytyy kahvio ja rantasauna uintimahdollisuuksineen sekä kota, jossa voi grillata omia eväitä. Kesäisin Aulangonjärven rannalta löytyy yksi Hämeenlinnan kaupunkiveneiden lainauspaikoista. Kaupunkiveneen voi ottaa vapaasti maksutta käyttöönsä niille merkitystä rannasta ja veneilyn jälkeen vene palautetaan takaisin omalle paikalleen (lisätietoa https://www.hameenlinna.fi/tiedotteet/kaupunkiveneet-kayttoon-toukokuun-aikana/)Reitin aloitus ja lopetuspaikkana on Hämeenlinnan rautatieasema. Voit valita kahdesta eri reitistä tai yhdistää ne yhdeksi matkaksi. 

Keskiajalta kaupunkiin

Reitti alkaa Hämeenlinnan torilta, josta pääset hetkessä keskiajan tunnelmaanSuomen yksi keskiaikaisista kruununlinnoista, Hämeen linna, sijaitsee kiven heiton päässä keskustasta. Linnan alueella pääset tutustumaan Linnan historiaan museoissa. Kauniilla kaupunkipuistoalueella sijaitsevan Linnan alueella löytyy useita lounaspaikkoja. Lapsille ja miksi ei vähän isommillekin löytyy tekemistä leikkipaikoilta sekä minigolfradalta. Vanajaveden reunustamaa tietä pääset nopeasti eri maailmaan uimahallin rantaanAlueella sijaitsee keskustan yleinen ranta sekä eri harrastemahdollisuuksia kuten ympärivuoden käytössä olevat kuntoilulaitteet ja koripallo- ja tegball-kentät. Hämeenlinnassa kesäisin käytössä olevien kaupunkiveneiden yksi lainauspaikka löytyy uimarannalta (katso lisätietoa https://www.hameenlinna.fi/tiedotteet/kaupunkiveneet-kayttoon-toukokuun-aikana/South Beach Wake mahdollistaa vesiurheilun kaupungin keskustassa, kuten vesilautailun kaapeliradalla ja SUP-lautailun. Lopuksi voit suunnata kesärantaravintola Virveliin nauttimaan virvokkeita tai ruokailemaan. 

Kulttuuria ja Olympiapuisto

Reitti tarjoaa aloituksesi kulttuuria kaupungin keskustassaKaupungin museot sijaitsevat lähellä toisiaan, kuten kaupunginmuseo Skogster sekä nykyisin museona toimiva Sibeliuksen synnyin koti. Kulttuuri-kierroksen jälkeen pääset vaivatta Turuntietä Olympiapuistoon rentoutumaan rannalleAlueen Ahvenistonjärvi ja maauimala ovat vakiinnuttaneet paikkansa hämeenlinnalaisten suosittuna kesänviettopaikkana. Rentoutumisen sijaan voit suunnata myös alueella sijaitsevaan seikkailuhuvipuisto Flowpark Ahvenistoon kiipeilemään köysiradoille puiden latvoihin.